METSÄ PALAA /         FOREST RETURNS näyttely / exhibition 6.10.–30.9.2019

Leave a comment
ART WORK / ceramics / COLLABORATION / Uncategorized

 

Tervetuloa Muotoilusyksy 2019 näyttelyn avajaisiin torstaina 5.9. klo 18.00 Täky galleriaan. Näyttely auki 6.10.–30.9.2019

METSÄ PALAA / FOREST RETURNS

Kuvataiteilija Veera Kulju pohtii teoksissaan luonnonvaraisen katoavuutta rakentamalla savesta haurasta ikimetsää. Teokset muodostavat usein installaatioita, joissa pääosaan nousee runsas hauraus ja sen luoma iättömyyden ja ajattomuuden tunnelma. Teosten taustalla on huoli siitä, miten ihminen vaikuttaa luontoon, usein ymmärtämättä sitä itse. Näyttelyn nimi Metsä Palaa viittaa samanaikaisesti tuhoon ja toivoon.

Täky Galleriassa nähdään valkoinen teoskokonaisuus, joka koostuu uniikeista veistoksista ja piensarjana käsin valmistetuista kynttilänjaloista. Teoksissa on käytetty erilaisia materiaaleja posliinista popcorniin. 

Kuljun näyttelyssä kysymys kuuluu: aiommeko tyytyä sivustakatsojan rooliin, kun luonnontilaiset metsät, meriemme metsät ja lajien monimuotoisuus katoavat? Maailma sellaisena kuin sen tunsimme, on muuttumassa.

Veera Kulju (s. 1975) on Aalto-yliopistosta valmistunut kuvataiteilija. Hänen töitään on nähty laajasti eri näyttelyissä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kulju on työskennellyt Arabian Taideosaston vierailevana taiteilijana vuosina 2017 ja 2018. Vastikään vuosien remontin jälkeen ovensa avannut Ruotsin kansallismuseo osti tammikuussa 2019 Kuljun Underwood-teoksen (2018) kokoelmiinsa.

Art, craft & design / Täky galleria / Satamatie 153900 Lappeenranta

 

 

The Author

veerakulju@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s